Reisen inn i første Mosebok del 1, 2 og 3

Reisen inn i første Mosebok del 1:

Edens hage

I denne reisedokumentaren begynner vi i byen Van som lenge har har hatt tradisjoner som sier at Edens hage en gang lå her. Vi ser nærmere på den historiske arven hos andre folkeslag som også beretter om en spesiell hage hvor synd ikke eksisterte. Hvilket hendelser og tradisjoner fra Edens hage har vi ennå i dag? Bli med til en reise i vakre Øst-Tyrkia og inn i Bibelens første bok

Reisen inn i første Mosebok del 2:

Spor etter en vannflom

I denne reisedokumentaren begynner vi å se litt på de mange tradisjoner hos forskjellige folkeslag verden over. Har alle hørt historien om en vannflom fra sine forfedre.  Vi begynner så selve reisen vår rundt det som i dag kalles Ararat fjellet hvor mange bibel forskjere leter etter Noas ark. Videre besøker vi de forskjellige landsbyene som bærer navn etter den bibelske berettningen. Kan vi finne Noas ark på denne turen?

Reisen inn i første Mosebok del 3:

De utvalgte

I denne reisedokumentaren ser vi på hva som skjedde i tiden etter vannflommen. Hvor dro de og bygde det berømte Babels tårn? Hvor er de første byene som Bibelen forteller ble bygget og kan vi finne Nimrod i andre historiske skrifter enn Bibelen?

Vi tar også en titt på byen Abraham skal ha kommet fra og byen han senere dro til på vei til Kanaan. I byen Harran bodde også de bibelske personene Jakob, Rakel og Lea. Til slutt tar vi en titt på historien om Job. Hvor kom Job ifra og er det mulig historien er sann? Vi ser på hvilket ledetråder Bibelen gir

 

Kan ses på gratis BibelTv.no eller bestilles hos Bjørn Berglund bjorn@kainos.no. Pris pr. stk kr 150,-  Pris for 3 = kr. 350,-

Dette innlegget ble publisert i Prosjekter DVD og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.